Перейти до головного вмісту

Перевірки Міноборони запобігли постачанню військовим тисяч тонн неякісних продуктів

З початку року фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони провели понад 99 тисяч лабораторних досліджень. Це запобігло постачанню військовим понад 2000 тонн неякісних та небезпечних продуктів. 

Огляд продуктів здійснюється як на складах постачальників, так і на територіях військових частин. Після цього відбираються зразки харчових продуктів для подальшого дослідження. 

Такі зразки направляються до Центрів безпечності харчових продуктів, де їх реєструють і проводять лабораторні дослідження, після чого видаються відповідні протоколи випробувань.

Обов’язковій перевірці підлягають консерви  м’ясні, м’ясо-рослинні та рибні, оскільки вони несуть підвищений ризик отруєння. Загальний перелік продуктів для перевірки значно ширший і включає, наприклад, ковбаси, сири, масло, крупи, олію.

Керівник київського Центру підполковник Михайло Калабський зазначив, що якість продуктів покращується, однак деякі недобросовісні постачальники досі можуть пропонувати неякісну продукцію. 

«Це регулярно фіксується і недоліки усуваються. Також ми вживаємо заходів стосовно тих, хто намагається зловживати або маніпулювати» зазначив підполковник Михайло Калабський.

До складу Управління безпечності харчових продуктів входять три центри, кожен з яких має окрему зону відповідальності.

У складі центрів діють лабораторії безпечності харчових продуктів, відділення ветеринарної інспекції та відділення здоров’я і благополуччя тварин.

Теги

  • Перевірки та аудит
  • Забезпечення
  • Закупівлі